Αύγουστος 2009

 

Επιστολή Μεγαλοχαριτών, συγγενών και φίλων

 

κ. Δήμαρχε

Εκτιμώντας το θεσμικό σας ρόλο και έργο, ζητούμε να σταθείτε αρωγός στην προσπάθειά μας, που πηγάζει από την αγάπη μας γι' αυτό τον τόπο, για την ανάδειξή τόσο σημαντικών -ιστορικά και βιοματικά- αλλά και αγνώστων για τους περισσότερους  των συνδημοτών μας, μνημείων και έργων του, τα οποία αποτελούν την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Μέσα σε αυτά είναι τόσο τα μοναστήρια και τα ξωκκλήσια μας, τα πέτρινα γεφύρια μας, οι νερόμυλοί μας, τα ερειπωμένα πέτρινα σπίτια -έργα τέχνης-, τα ρωμαϊκά και τούρκικα νεκροταφεία, οι παλιοί δρόμοι και τα μονοπάτια μας, όσο και κάθε τι που αναβλύζει κάτι απ' το χθες και μετουσιώνεται νοσταλγικά στο σήμερα.

 

 

 

Ορμόμενοι από πάθος και απέραντο σεβασμό για την ιστορία και τους ανθρώπους αυτού του τόπου και νιώθωντας την ανάγκη να βιώσουμε κάτι από την καθημερινότητα των παπούδων μας και των υστέρων τους, μεταφέροντάς την με τη σειρά μας στα παιδιά μας, στους φίλους και τους ξένους περαστικούς, συμβάλλοντας έτσι στον πολιτισμό μας, διεκδικούμε το αυτονόητο για το οποίο σας θεωρούμε ηθικά και συναισθηματικά συνοδοιπόρο μας και για το οποίο τη συμβολή σας για την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του τη θεωρούμε επιτακτική και αυτονόητη ώστε επιτέλους να αναδείξουμε τον πολιτισμικό πλούτο αυτού του τόπου.

Η αρχή έγινε από εμάς με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε˙ προχωρήσαμε στον καθαρισμό και στη σήμανση ενός από τα πιο όμορφα μονοπάτια που οδηγούν στην "Καμάρα", παλιό πέτρινο γεφύρι σπάνιας αρχιτεκτονικής ομορφιάς και το οποίο χρήζει άμεσης συντήρησης.

Ζητούμε τη συμβολή τη δική σας και του Δημοτικού Συμβουλίου -με κάθε δυνατό τρόπο- για την ανάδειξη των προαναφερόμενων μνημείων και έργων που αφορούν, όχι μόνο τη Μεγαλόχαρη αλλά και ευρύτερα το Δήμο μας. Η αρχή θα μπορούσε να γίνει με τον καθαρισμό και τη σήμανση μονοπατιών και δρόμων, καθώς επίσης και τη συντήρηση των πέτρινων γεφυριών και νερόμυλων. Η συνέχεια έπεται.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Χρήστος Θ. Τόλης: 6944508689

Περσεφόνη Λιάπη: 6973931082

Σπύρος Αθανασίου: 6977758523


Την ανωτέρω επιστολή συνυπογράφουν ακολούθως Μεγαλοχαρίτες, συγγενείς και φίλοι.

 

Κάντε κλικ εδώ για να υπογράψετε και εσείς ηλεκτρονικά την επιστολή.

You are here: Home Δήμος Γ. Καραϊσκάκη Χωριό πληροφορίες χωριού Καμάρα (Επιστολή προς τον δήμαρχο)