Αρχείο άρθρων

7 & 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2016

 

«Σε αυτόν τον κόσμο που όλο στενεύει ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους»

Ούτε τα "σημεία" των καιρών, ούτε το ξενύχτι, η κούραση, οι βροχές, το κρύο, οι μέρες του φθινοπώρου και οι κακές γλώσσες, δεν στάθηκαν ικανές να σβήσουν το "καλοκαίρι" των ψυχών μας, όσων από εμάς βρέθηκαν για να γιορτάσουν σ’ αυτόν τον υπέροχο, από θρησκευτικής και ιστορικής άποψης, χώρο του Μοναστηριού μας, την Παναγία την Μποτσιώτισσα.

Το μόνο που κατάφερε να σβήσει η βροχή, είναι τις σπίθες εκείνες που πυροδοτούν αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, εσωστρέφειες, ναρκισσισμούς, κακίες. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η ανάγκη προσφοράς και η αγάπη για τον τόπο, την ιστορία του, τα ήθη και τα έθιμά του και την παράδοσή του, φέρνει όλους τους Μεγαλοχαρίτες  στο ίδιο τραπέζι. Μια πραγματική γιορτή για τον άνθρωπο και τον τόπο, χωρίς οποιουδήποτε είδους αποκλεισμούς.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να γιορτάσουμε κάτω απ’ τη ζεστή αγκαλιά όλων , αλλά και κάτω από ένα μόνιμο σκέπαστρο που θα εξυπηρετήσει τα επόμενα χρόνια τις ανάγκες όλων των συγχωριανών και φίλων. Είναι κάτι που φαντάζει ως επιτακτική ανάγκη και θεωρώ πως με την βοήθεια των πολλών μπορεί να επιτευχθεί εως το επόμενο πανηγύρι μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βρέθηκαν και βοήθησαν, είτε ενεργά είτε ηθικά, ακόμα και σε αυτούς που το μυαλό τους βρίσκονταν κοντά μας, με την ελπίδα του χρόνου να βρεθούμε όλοι μαζί.

 

Χρήστος Τόλης

 

 

You are here: Home Αρχείο άρθρων Γενικά 7 & 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2016