Κάθε χρόνο ανελλιπώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια στις 2 Μαΐου στο χωριό μας, γιορτάζεται στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου. Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα ο αείμνηστος Θανάσης Αγορίτσας - ο οποίος και δαπάνησε τα χρήματα για την ανέγερση της εκκλησούλας πάνω στα ερείπια της παλιάς που υπήρχε- όσο ζούσε και εν συνεχεία η οικογένεια του ανοίγουν την εκκλησία όπου γίνεται θεία λειτουργία, στην οποία, απ’ όλες τις γωνιές του χωριού έρχεται κόσμος να λειτουργηθεί, να ανταμώσει με συγχωριανούς και να ανταλλάξουν ευχές. Φέτος το 2020 τα πράγματα μας ήρθαν αλλιώς. Για τη μνήμη του «μπάρμπα-Θανάση» και για την ημέρα αυτή, ας ευχηθούμε διαδικτυακά ο ένας στον άλλον και να ελπίσουμε πως το 2021 θα είμαστε εκεί να γιορτάσουμε και το Πάσχα και τον Αη- Θανάση. Παρακάτω βλέπεται διάφορα στιγμιότυπα από 2 γιορτές, του 2002 και του 2011. Βλέπεται 10/5/2002 γιατί εκείνη τη χρονιά η γιορτή έπεφτε Μ. Πέμπτη κι έτσι, αναγκαστικά μεταφέρθηκε.

Χρόνια Πολλά.

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 05-11-2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ, στα γραφεία του Συλλόγου στην Αθήνα, Κεραμεικού 23, και με τα εξής θέματα:

  1. Κατασκευή μόνιμου στέγαστρου στην Πλατεία στο Μοναστήρι
  2. Περιορισμός παραστάσεων πανηγυριού Σεπτεμβρίου
  3. Αντικατάσταση στέγης Πνευματικού Κέντρου Μεγαλόχαρης
  4. Αλλαγή τραπεζοκαθισμάτων του χωριού
  5. Αξιοποίηση της αίθουσας στην Αθήνα

Θεωρούμε αναγκαία την παρουσία όλων σας.

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Τόλης                                                                                  Δήμητρα Τσιαμπά

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

19ης Μαρτίου 2017

 

 ΟΜΟΦΩΝΑ

 

1, 2)  Ενέκρινε η Γενική Συνέλευση τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς επίσης τον Οικονομικό Απολογισμό και Προϋπολογισμό απαλλάσσοντας από κάθε ευθύνη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου .

 

3) Εξέλεξε τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους: α) Κωνσταντίνο Μαρίνη, β) Παναγιώτη Ρούσσα και γ) Θεμιστοκλή Ζαγκαβιέρο, με σκοπό και αρμοδιότητα την διερεύνηση και συλλογή σχετικών αποφάσεων και εγγράφων που αφορούν τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου, στην θέση «Γεραμπή»  καθώς επίσης τη σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων και ενημέρωσης των κατοίκων των Κάτων Συνοικιών και όχι μόνο.

 

4) Αποφάσισε να διαμορφωθεί ο υπάρχων Δημοτικός χώρος πέρα από το αυλάκι στη θέση Μοναστήρι, να «ισιώσει» και να κατασκευαστεί σκέπαστρο προς εξυπηρέτηση όλων των εκδηλώσεων προβαίνοντας προς το σκοπό αυτό στην αναζήτηση προσφορών και χορηγιών.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Σύλλογος Κ. Σ. Μεγαλόχαρης Άρτας, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: παύση των εχθροπραξιών, αναστολή διενέργειας οποιασδήποτε ανατρεπτικής δράσης προς αποκατάσταση της προ μνημονίων τάξης, άρση αναγκαστικών μέτρων επικοινωνίας και εξάλειψη κάθε επιβουλευομένης κυριαρχίας επί συγχωριανών και φίλων, και σας ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ να καταφύγετε στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Μποτσιώτισσας στη Μεγαλόχαρη, στις 14/08 και ώρα 21.30, για να κηρύξουμε όλοι μαζί την έναρξη μιας εναλλακτικής μουσικής βραδιάς, αφιερωμένη σε ΑΥΤΟΥΣ που χάσαμε, αλλά δεν μας άφησαν ποτέ, σε ΑΥΤΟΥΣ που φωτίζουν πλέον τον πραγματικό δρόμο της ύπαρξής μας, τον ΚΟΙΝΟ.

Μια μουσική βραδιά με τους:

Σπύρο Τσόγκα – μπουζούκι

Σοφία Ζαχαρη – φωνή

Ανδρόνικο Πρετζα – ντραμς

Αλέκο Χαλιγιάννη – πλήκτρα

Σπύρο Γεωργόπουλο – φωνή

Χρυσόστομο Μπαφατάκη – κιθάρα

 

 

ΚΑΛΗ   ΕΠΑΝΑΝΤΑΜΩΣΗ!!!

Τιμή για εμάς η παρουσία σας στην κοπή της πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/02, και ώρα 13.00, στο ATHENS VIEW στο Γαλάτσι, Ακτημόνων 55.

Μέσα από κουβέντα, φαγητό, ποτό, μουσική και χορό, ίσως επιτέλους ξαναβρούμε τις κοινές μας ρίζες και πορείες.
Τιμή πρόσκλησης: 18ευρώ (παιδιά κάτω των 10 ετών ΔΩΡΕΑΝ και ψυχαγωγία με κλόουν).
Θα χαρούμε να βρεθούμε.

Το ΔΣ, Τόλης Χρήστος, Ανδρέας Λιάπης, Δήμητρα Τσιαμπά, Μαρία Φελέσκουρα, Κωνσταντίνος Ζούμπος, Δήμος Τσούφης και Δημήτρης Μπαφατάκης.

You are here: Home Αρχείο άρθρων Γενικά