Ολημερίς το χτίζανε το χειμώνα γκρεμιζόταν.

Θα ταίριαζε απόλυτα η παραπάνω παράφραση του γνωστού δημοτικού τραγουδιού της περιοχής μας στην περίπτωση που θα σας παραθέσω πιο κάτω και αφορά το νεόκτιστο γεφύρι (αν μπορεί κάποιος να το χαρακτηριστεί έτσι) στο δρόμο προς τον οικισμό Παλαιόμυλο.

Εδώ και χρόνια λοιπόν οι κάτοικοι του οικισμού Παλαιόμυλος παρακαλούσαν τους τοπικούς άρχοντες του Δήμου Τετραφυλλίας για τη δημιουργία ενός γεφυριού το οποίο θα επέτρεπε την άνετη, εύκολη και πάνω απ’ όλα ασφαλή διέλευση από και προς το υπόλοιπο χωριό καθώς το ρέμα που υπάρχει στην περιοχή δυσκολεύει τη διέλευση των κατοίκων ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Έπρεπε λοιπόν κάτι να γίνει.

Μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ετών όπως προανέφερα, δόθηκε η έγκριση για την κατασκευή/ανάπλαση του δρόμου για τον οικισμό.

Όλοι πιστέψαμε πως επιτέλους θα είχε λυθεί το τόσο σημαντικό πρόβλημα μετακίνησης μεταξύ των οικισμών αλλά όπως πρόσφατα αποδείχθηκε κάναμε λάθος.

Αν παραβλέψουμε τα διάσπαρτα σκουπίδια που κοσμούν τον δρόμο, κατάλοιπα των εργασιών όπου κανείς από τους εργάτες δεν σκέφτηκε να συγκεντρώσει κάπου, μόλις πλησιάσουμε το ρέμα δεχόμαστε τη χαριστική βολή.


1.road 2.road

 

Το θέαμα μπορείτε να το θαυμάσετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

3.bridge

 

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Αντί για ένα υποτυπώδες γεφύρι, όπως όλοι οι κάτοικοι περίμεναν, στη θέση του βρήκαν ένα κατασκεύασμα τύπου “Π” το οποίο επικοινωνεί με τις όχθες του ρέματος όχι με κάποια τσιμεντένια κατασκευή όπως θα ήταν το λογικό αλλά με αναχώματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τα μπάζα του γύρω χώρου και κορμούς δένδρων που κόπηκαν από τα περιβάλλοντα δέντρα!!

 

4.riverbank1 5.riverbank2


Απορίας άξιο είναι βέβαια το κατά πόσο θα κρατήσει αυτό το κατασκεύασμα το χειμώνα που τα ορμητικά νερά είναι σίγουρο ότι όχι μόνο θα παρασύρουν τους προχειροτοποθετημένους κορμούς και πέτρες αλλά ακόμη και το ίδιο το γεφύρι.

 

Τα δένδρα που κόψανε για το μπάζωμα.

 

Το χειρότερο βέβαια όλων είναι ότι λόγω κατασκευής του έργου είναι αρκετά δύσκολο για ένα επιβατικό αυτοκίνητο να διασχίσει το δρόμο πόσο μάλλον όταν είναι βράδυ όπου η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Ούτε λόγος φυσικά για κάποια προειδοποιητική σήμανση αφού λάμπει δια της απουσίας της μιας και οι υπεύθυνοι του έργου κρίνανε ότι δεν χρειάζεται.

 

6.bridge 7.oldbridge

 

Εμείς δεν έχουμε να συμπληρώσουμε κάτι άλλο παρά μόνο θα περιοριστούμε στην παράθεση μιας φωτογραφίας που απεικονίζει μια παλιά ξύλινη γέφυρα η οποία ακόμα και αυτή μοιάζει πολύ πιο σταθερή από αυτό το γεφύρι που έχει κατασκευαστεί από μηχανικούς αφού προηγουμένως έγιναν οι αντίστοιχες μελέτες και δόθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα.

Κρίμα...

You are here: Home Γενικά Ειδήσεις-Πληροφορίες Ολημερίς το χτίζανε το χειμώνα γκρεμιζόταν.