ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΑΡΤΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρκετά μέλη–συγχωριανοί-φίλοι και δημότες ζητούν να πάρουμε θέση  για το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.

Θεωρούμε πως είναι σώφρων να μην εκφράσουμε τις προσωπικές μας απόψεις μέσω των θεσμικών μας ρόλων. Απόψεις οι οποίες, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να είναι σύμφωνες με την πλειοψηφία αυτών που εκπροσωπούμε, γνωρίζοντας καλά ότι αυτές εκφράζονται μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου και με ταυτόχρονη ενημέρωση σε αυτές από έμπειρους και καταξιωμένους γνωμικούς του αντικειμένου και πλήρως καταρτισμένους επιστήμονες. Κατάρτιση, την οποία σε καμία περίπτωση, δεν διαθέτουμε ως διοίκηση. Μόνο εικασίες, οι οποίες, τείνουν περισσότερο στο να χειραγωγήσουν θα λέγαμε, παρά να προσφέρουν στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

 Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος εδώ και καιρό βρίσκεται σε αναζήτηση ενός τέτοιου Επιστημονικού φορέα, με σκοπό και συνεννόηση  με άλλους θεσμικούς φορείς, την πραγματοποίηση ημερίδας. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τη νέα Δημοτική Αρχή, αναζητώντας, από κοινού, τρόπο πραγματοποίησης αυτής. 

 Επίσης, η πλήρη ενημέρωση επιτυγχάνετε συνάμα και μέσα από συμμετοχή και παρακολούθηση εκδηλώσεων, όπως αυτή η εξαιρετική και επιτυχημένη εκδήλωση που έγινε προσφάτως στην Α. Καλεντίνη από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΑΔΟΒΥΖΙΟΥ.

Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτές τις διαδικασίες μπορεί να διαμορφωθεί μια αντικειμενική και αμερόληπτη στάση όλων μας ατομικά και θεσμικά μετριάζοντας ή και εκμηδενίζοντας διαφορές κι αντιπαραθέσεις μεταξύ μας.

Δεν έχει καμία σημασία η αισθητική και εκτίμηση κανενός, ορμώμενη από προσωπικές επιδιώξεις, φιλοδοξίες, οφέλη και κέρδη, μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά, όχι μόνο εμάς αλλά και τις επόμενες γενεές.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η αναγκαιότητα ή όχι, μιας τέτοιας ιδιωτικής επένδυσης στα πανέμορφα βουνά μας και αν αυτό θα είχε να συμβάλλει σε μια γενικότερη ανάπτυξη, πρωτίστως στην περιοχή μας και με επεκτατικές τάσεις, με ώθηση στον πρωτογενή τομέα, με θέσεις εργασίας, σε συνδυασμό με την επιστροφή των νέων στον τόπο μας, μηδενικά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, με εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας, με έμφαση σε καινοτόμες επενδύσεις, με αξιοποίηση,- χωρίς καταστροφικές παρεμβάσεις- της φυσικής ομορφιάς του τόπου, με ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, με παροχή τεχνογνωσίας για βιολογικές καλλιέργειες και σε κάθε περίπτωση ανάπτυξη, με κύριο παρονομαστή τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, γιατί οι ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ.

Αθήνα 22/11/2014

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

You are here: Home Γενικά ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ