Πολιτιστική εκδήλωση (πανηγύρι) 7 - 8 Σεπτεμβρίου

"Λυπημένοι" στην αρχή, "ευτυχείς" και "πότες" στη συνέχεια. Κόντρα στον καιρό και στους καιρούς. Όχι μόνο αντέξαμε αλλά βγήκαμε και κερδισμένοι, από πολλές απόψεις και κυρίως από ηθικής άποψης. Καθ’ υπέρβαση των ανθρωπίνων ορίων, πολυετών ‘’σταθερών’’, «μουσικών αξιών» και μέσα απ’ το μεγαλείο της ανθρώπινης προσφοράς και αλληλεγγύης, καινοτομώντας, νιώσαμε την ικανοποίηση μια πετυχημένης διήμερης πολιτιστικής προσφοράς εκ μέρους του Συλλόγου, που εξακολουθεί εδώ και 31 χρόνια συνεχής παρουσίας ,να προσφέρει ανιδιοτελώς,  με οποίες αδυναμίες και δυσκολίες έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς, έτσι και τώρα, προς όλους, τους συγχωριανούς και φίλους που παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις μας, αδιαφορώντας για τις καιρικές αντιξοότητες, τις οποίες καταφέραμε να διαχειριστούμε και να ξεπεράσουμε  με τα γνωστά αποστάγματα ζαμπέλας -και όχι μόνο- και τη σύμπραξη της γλυκιάς μέθης, που προσέφερε με τα τραγούδια του, σε συνοδεία χορού, το πανέμορφο, από όλες τις απόψεις, μουσικό σύνολο των ΛΑΛΗΤΑΔΩΝ, μέσω του οποίου  θυμήθηκαν με συγκίνηση οι παλιότεροι και γνώρισαν με ενθουσιασμό οι νεότεροι, τις γνήσιες παραδοσιακές μας μουσικές αξίες, με τη διδαχή του τρόπου που πρέπει αυτές να μεταφέρονται και να αξιοποιούνται  σήμερα και που αποτέλεσαν το ιδανικό μίγμα στη συνεύρεσή μας, όπου μπορέσαμε για πρώτη φορά σε πανηγύρι ν ’ακούσουμε ο ένας τον άλλο και να επικοινωνήσουμε. Και να μην ξεχνάμε ότι  ο  Σύλλογος οφείλει  να προάγει τον πολιτισμό και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να προσανατολιστεί, ανακαλύπτοντας και προσφέροντας το γνήσιο και αυτούσιο. Μόνο το φεγγάρι, (πανσέληνος), θα λέγαμε  ότι δε στάθηκε στο ύψος του, θέλοντας κι αυτό κάποιες φορές να ‘’πέσει’’ και να σταθεί κάτω από τα σύννεφα για να συνδράμει στα τεκταινόμενα . Με την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας σε μια σειρά ανθρώπων του χωριού  και όχι μόνο, για τη συνδρομή και βοήθειά τους, καταρρίπτοντας για άλλη μια φορά το μύθο του ‘’πάνω-κάτω-πέρα-δώθε’’, να ευχηθούμε και του χρόνου υγιείς και ευτυχείς (και πότες).

Ευχαριστούμε Χαρά, Φόνη, Σπύρο, Τάκη, Γιάννη, Θανάση, Αριστούλα και Θανάση, Θωμά,  Άγγελε, Δημήτρη, Λάμπρο, Γεωργία, Ελένη, Λάμπρο, Θοδωρή και (μαύρο)Ηλία.

Πολλές ευχαριστίες επίσης, στους ανθρώπους που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τα δώρα για τη λαχειοφόρο μας αγορά και κυρίως στους συγχωριανούς μας : Γιάννη Ζαφείρη, Ηλία Κοίλια και Ελένη Κοσυββάκη, Ιωάννη Τόλη, Δήμητρα Τσαμπά και Απόστολο Βλάχο, Δημήτρη Κρίκα.

 

 

 

 

 >Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

You are here: Home Γενικά Πολιτιστική εκδήλωση (πανηγύρι) 7 - 8 Σεπτεμβρίου